Nicco - en 114 kg tung, 27 år gammel og hobby alkoholisert mann med lite energi!

Når jeg ser tilbake på de siste 8 ukene har det vært en øyenvekker, med egentlig minimale endringer på hva jeg spiser til daglig, og litt mindre godt å drikke, kan man gjøre enorme forskjeller på 8 uker. Se på meg da jeg har gått ned 11 kg på 8 uker! Jeg både ser og føler meg bedre og mer opplagt!

Jeg starter det hele som en 114 kg tung 27 år gammel og hobby alkoholisert mann med lite energi og mye vondt her og der pga feilbelastninger. Ikke ta feil, jeg er ikke deprimert eller nedfor på noen som helst måte. Jeg har bare aldri fått til riktig kosthold, og liker en god fest. Jeg ser meg selv i speilet og ser lite forandringer foruten om en voksende ølmage, og tall på baderoms vekten. Her må det altså tiltak til. Jeg benytter sjansen og spør om hjelp.


Ved første øyekast merker jeg kroppen og hode er lite optimistisk. Programmet i seg selv, ser jo i og for seg overkommelig ut. Den består jo bare av friske grønnsaker, kjøtt, egg, ost osv. Egentlig alt man er vant til å spise til daglig. Jeg har jo vært med på utallige dietter og trenings program før, og sprukket etter alt fra et par dager til et par uker. Hvorfor skal dette være annerledes? Treningsprogrammet er jeg derimot mer positiv til det består av 4 økter i uka men relativt intensiv trening. Jeg bestemte meg som alltid ellers å begynne dietten som enhver god sofa elsker ville ha gjort med en siste fri helg før dietten starter mandag morgen, i tro om at dette som alle andre dietter kommer til å bli en mindre hyggelig opplevelse.


Uke 1

Mandag morgen står jeg opp og ser på hvilke alternativer som står på planen til frokost. Allerede her slår det meg hvor mye frihet jeg har i planen. Hele 13 valg har jeg på hva jeg skal spise til frokost/lunsj. Alt fra havregryn med frosne bær, smoothie, til egg og lomper. Det er faktisk noe her til enhver smak eller anledning. Med dette begynner bitte litt håp å synke inn, kanskje denne gangen blir annerledes?


Trenings programmet som jeg i starten var veldig optimistisk til, var mye tyngre enn det jeg hadde forventet. Jeg er vant til å trene regelmessig men det var intensiteten som overrasket meg. Det skal sies at jeg nesten brøt sammen i gråt et par ganger, men hver gang jeg kom hjem fra trening følte jeg meg som ett nytt menneske og var oppriktig stolt over min egen innsats.


Uke 2

I løpet av uke 1 slo det meg, dæven så mye mat! Jeg har aldri vært så mett på en diett i hele mitt liv. Det vanskeligste med planen så langt er å få i seg all maten! Dette kan jo ikke være riktig!? Etter en rask samtale med Rasmus på søndags kvelden, beroliger han meg og forklarer meg at det er faktisk slik det skal være. Planen er lagt opp og skreddersydd til meg, ut ifra hvor mye næringsstoffer min kropp trenger for å gå ned i fett, og opp i muskelmasse. Da jeg er relativt stor fra før betyr dette mye mat. Trenings programmet er like tungt som før men jeg ser på planen at jeg greier å pushe meg selv litt mer enn forrige gang, og løfte litt tyngre. Lyset i enden av tunellen blir bare større og større.


I løpet av uke 2 har jeg nå en ganske fast rutine på hva jeg spiser, og når jeg spiser det. Det jeg sliter mest med er søvn. Søvn er vist en viktig faktor for både å miste fett og bygge muskler, jeg er av typen som alltid har fungert på lite søvn og sliter litt med å få meg de 8 timene på øyet som er anbefalt.


Uke 3

Etter 3 uker på dietten merker jeg store forandringer. Jeg har gått ned nesten 6 kg og har mer energi enn noen gang. Det er selvfølgelig fremdeles en kamp mot meg selv. Når venner vil ut på byen, eller bestille takeout. Hele kroppen min skriker etter en kald pils i sola eller en burger ved brygga. Men jeg har bestemt meg!


Uke 4

Vekten stopper opp på 107kg. 7 kg er forbi og jeg merker på kroppen at jeg er adskillig lettere. Er tidvis veldig lei av maten som skal spises, rett og slett fordi det er så mye av den, og jeg ikke har den beste oppfinnsomheten i verden når det kommer til hva man kan gjøre med mat. Men jeg ser på resultatene at det funker. På trenings fronten ser jeg at jeg har økt 1kg pr øvelse i snitt for hver uke jeg har trent.


Uke 5

Vekten ligger på 106. Jeg merker at ting begynner å skje saktere. Ila de 3 første ukene gikk jeg ned 6 kg. To uker videre har jeg bare gått ned 2 kg, jeg begynner å tenke på hva jeg kan ha gjort feil, og om jeg kanskje ikke har tatt i nok på gymmen? Det var de to gangene ila uka at jeg ikke spiste nøyaktig det jeg skulle?


Uke 6

104kg og tankene om at jeg ikke har gjort mitt beste ble lagt på hylla forrige uke. Etter en rask prat med Rasmus er jeg back on track. Han minte meg på å ikke se for mye på vekta. Den viser bare hvor tung du er, ikke hvor mye fett vs muskler du har.


Uke 7

Denne uken har jeg dratt på ferie, så aner ikke hva vekten er. Forøvrig vanskelig å holde en streng diett og trenings regime når man er på ferie, men hotellet jeg bor på har en gym, også får jeg bare være selektiv i hva jeg spiser. Uansett, skal ikke glemme at jeg er på ferie.


Uke 8

Siste uken i programmet. Vekten ligger på 103 ikke verst med tanke på at jeg var på ferie forrige uke. Når jeg ser tilbake på de siste 8 ukene har det vært en øyenvekker, med egentlig minimale endringer på hva jeg spiser til daglig, og litt mindre godt å drikke, kan man gjøre enorme forskjeller på 8 uker. Se på meg da jeg har gått ned 11 kg på 8 uker! Jeg både ser og føler meg bedre og mer opplagt!


Om du vurderer å kjøpe coaching av Rasmus og Susanne så anbefaler jeg det på det sterkeste!

2 views
UMGÅS MED OSS
ÖVERSIKT
PRENUMERERA

Copyright © Fit By Engberg 2019 - All rights reserved

Har du en fråga eller vill komma i kontakt med oss?

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon