Om du vill komma i form och hålla formen över tid är det av yttersta vikt att du förändrar ditt kostmönster. Det betyder att du inte kan äta på ett specifikt sätt en period för att gå ner i vikt och sedan gå tillbaka till gamla rutiner utan att lägga på dig igen. Det finns tre områden som du kan vinna väldigt mycket på att lära dig tänka på ett nytt sätt för att spara kalorier, utan att kompromissa på smak och behag. Såser, dressingar och desserter är kategorier som kan vara kaloribomber, men so...

Att bli lite starkare är ett obligatoriskt inslag i ett riktigt styrketräningsprogram. Om du inte blir starkare när du tränar styrketräning är det något som är fel. Det finns många sätt att uppfylla detta krav, men det vanligaste är att göra mer reps med samma vikt eller öka vikten från träningspass till träningspass. 

Det finns en metod, som vi använder i nästan alla våra program, som vi önskar att du lär dig utan och innan. Metoden kallas "Dubbel Progression". Det är en metod där du kan ko...

I vårt samhälle är tidspress något vi handskas med varje dag, och när vi kommer försenade till gymmet efter jobb för att hinna träna en timme, innan vi ska hem för att laga middag är det lätt att tänka att uppvärmningen är något vi kan prioritera ned. Men om du inte har tid med en effektiv uppvärmning, då har du inte tid att träna. 

Varför värmer vi upp?

Det finna tre primära orsaker varför vi ska värma upp inför ett träningspass som involverar vikter. 
 

1. Öka kroppens kärntemperatur. 

2. För...

Vilken övning ska placeras först, mitten och sist i ett program? Detta och generella principer om hur vi bygger ett program och kombinerar ihop övningar ska vi gå igenom i denna artikel.
 

De flesta personer  ”förälskar” sig i vissa övningar med ett visst utförande och håller sig till dem i flera år. Jag ska ta ett exempel:

”Jag pratade med en person på gymmet som hade startat träna på EVO Fitness för tre år sedan. Han visste då inte vad han borde göra, så han började ta sit-ups först i programm...

Näringsgivande ämnena protein, fett, kolhydrater, fibrer och alkohol. Alla dessa innehållerolika mycket kalorier och har olika funktioner i kroppen.

Detta är ett spännande ämne. Viktnedgång och viktuppgång är ju i teorin ett väldigt enkelt koncept. Du måste äta mer kalorier än vad du förbränner för att gå upp i vikt och mindre kalorier än vad du förbränner för att gå ned i vikt. Men ändå är det många som misslyckas med detta? Och för de som lyckas att gå ned i vikt klarar bara 5% att hålla den nya vikten? 95% går upp igen och mer därtill! I denna artikel ska vi utreda de fysiologiska principerna bakom viktnedgång och ge dig den kunskap du be...

Om du använder dessa enkla strategier kommer det blir betydligt lättare för dig att få till det du önskar. Dessutom finns det fyra grundvanor som du tjänar allra mest på att starta med. Om du har dessa fyra grundvanor i ditt liv, kan du bygga vilka vanor som helst från din stabila grund.

Du måste välja vanor som ger mening för dig och föra in dem i ditt liv på ett sätt som passar din personlighet och dina värderingar. Det är därför viktigt att du lär känna dig själv för att förstå vilka metoder som fungerar bäst för dig. När du vet VEM du är och VAD som är viktigt för dig, blir livet väldigt mycket lättare att navigera genom.

I del fem av denna artikelserie ska vi gå igenom tre viktiga delar av att få resultat långsiktigt. Trots att de är viktiga är de lätta att överse och svåra att kontrollera och det vanligt att begå misstag gällande dessa principer. Däremot talas det väldigt lite om dessa, då ämnet inte är lika "sexigt", som mycket annat. Men de hör ihop och om man kan balansera dem utifrån sina egna förutsättningar har man goda möjligheter att ha en vältränad kropp genom hela livet. 

Sambandet mellan regelbun...

I denna artikeln ska vi gå igenom två viktiga träningsprinciper som man kan tänka är två principer som strider emot varandra. Det ena är principen om specificetet - att man blir duktig på det man gör. Det vill säga att om man vill bli duktig på knäböj, ska man göra knäböj. Denna andra är principen om variation - att man ska variera sin träning för att få resultat. Jag ska presentera dessa principer och ge en enkel och tydlig bild hur vi ska applicera dessa för att få bästa möjliga resultat....

Please reload

Utvalda inlägg

Vad är HIIT och varför du ska träna det!

January 12, 2018

1/1
Please reload

Senaste inlägg
Please reload

Arkiv
Please reload

UMGÅS MED OSS
ÖVERSIKT
PRENUMERERA

Copyright © Fit By Engberg 2019 - All rights reserved

Har du en fråga eller vill komma i kontakt med oss?

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey YouTube Icon